perjantai 12. syyskuuta 2014

Tampereen Ursan tähtinäytökset talvikautena 2014–2015

Tampereen Ursan tähtinäytökset alkavat jälleen sunnuntaina 5. lokakuuta. Tähtitorni on avoinna yleisölle kello 19–21 ja sisään pääsee kello 20.30 asti. Tähtinäytöksiä pidetään joka sunnuntai joulukuun 14. päivään asti, jonka jälkeen jatketaan tammikuun 11. päivästä aina maaliskuun 29. päivään.

Tähtinäytösten ohjelma on perinteinen: selkeällä säällä katsotaan kaukoputkella tähtitaivaan ajankohtaisimpia kohteita, pääpaino Kuulla ja planeetoilla. Jos perinteiset kohteet ovat tulleet tutuksi, vierailijoiden määrästä riippuen voimme etsiä kaukoputken kuvakenttään myös muita, hieman harvinaisempia kohteita. Rauhallisina iltoina vierailijat voivat myös yrittää omilla kameroillaan tai kännyköillään Kuun valokuvaamista kaukoputken läpi.

Pukeudu tähtitornille kerroksittain lämpimästi. Näin sen vuoksi, että sisätiloissa ei tulisi hiki ja ulkona kuvussa ei tulisi kylmä. Erityisesti jalkineiden tulisi olla lämpimät.


Tähtitornilla vierailevilta perimme pääsymaksun: 18 vuotta täyttäneiltä 5 € ja 8–17-vuotiailta 2 €, 7 v. ja nuoremmat pääsevät vanhempien mukana ilmaiseksi. Tervetuloa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti tarkastetaan ennen julkaisua. Toimitus voi hyväksyä tai hylätä lähetetyt kommentit!